Uvođenje Eura - obavijest

Poštovani,

Vijeće Europske unije je 12. srpnja 2022. donijelo odluku o ulasku Republike Hrvatske u euro područje.

Društvo IMPULS-LEASING  je  tijekom 2022. godine započelo s intenzivnim pripremama  prilagodbe sustava, a kako bismo našim klijentima prelazak na euro učinili jednostavnijim i lakšim.

Na dan 1. siječnja 2023., kada euro postane službena valuta u Republici Hrvatskoj, svi leasing ugovori sklopljeni u valuti kuna bit će automatski i bez naknade preračunati u eure prema fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za euro. Dolazak u naše poslovnice radi konverzije nije potreban.

Ovim putem Vas  izvješćujemo kako će zbog uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj te s tim povezanih organizacijskih i tehničkih radnji, a koje nije moguće provesti prije 01. siječnja 2023.,  biti privremeno onemogućen pristup portalu e-impuls .

Također,   izdavanje računa i poziva na plaćanje rata leasinga, odnosno izdavanje računa za obroke leasinga koji se odnose na siječanj 2023. bit će odgođeno u odnosu na dosadašnju praksu izdavanja računa tijekom prvog ili drugog radnog dana u mjesecu, te će prema planu uslijediti sredinom siječnja 2023. U istoj mjeri, odnosno za istovjetno razdoblje kao i izdavanje bit će odgođeno i dospijeće odnosnih poziva na plaćanje i računa za siječanj 2023.
 
Najavljeno odgođeno izdavanje i dospijevanje poziva na plaćanje odnosno računa za siječanj 2023. predstavlja jednokratno postupanje prouzročeno izvanrednim okolnostima, te će računi i pozivi na plaćanje rata leasinga po ugovorima o financijskom leasingu odnosno računi za obroke leasinga po ugovorima o operativnom leasingu od mjeseca veljače 2023. godine nadalje biti izdavani i dospijevati sukladno ugovornim odredbama i dosadašnjoj praksi.

Sve aktualnosti o uvođenju eura možete pronaći i na stranici www.euro.hr.

Zahvaljujemo na razumijevanju.
 
IMPULS-LEASING d.o.o.